JURNAL DE COPA ALMA, prima zi: baie în Oceanul Atlantic și interviuri la Real Madrid TV

Visuri împlinite: Un 1 Iunie de neuitat! Kendame, ghete de fotbal, masini cu telecomanda si hainute!
8 iunie 2017
JURNAL DE COPA ALMA, ziua 2: festivitatea de deschidere, primele meciuri, joacă și …somn adânc!
27 iunie 2017

JURNAL DE COPA ALMA, prima zi: baie în Oceanul Atlantic și interviuri la Real Madrid TV

Școala Socială Sportivă Fundația Real Madrid București participă pentru a treia oară consecutiv la COPA ALMA, competiție organizată de Fundația Real Madrid în fiecare an. Marele club spaniol invită, în fiecare an, nouă din cele peste 200 de școli sociale sportive pe care le implemetează în întreaga lume. Școala din București este printre cele mai apreciate datorită rezultatelor excelente de prevenire a abandonului școlar. Anul acesta, Copa Alma se desfășoară în capitala Portugaliei, Lisabona.
Însoțiți de antrenorii Cristi Preda și Ion Pițilă, cei 12 copii care au făcut deplasarea au aterizat sâmbătă la Lisabona și au ajuns în cursul serii la complexul hotelier unde sunt cazate toate echipele. Anul acesta, participă 4 școli sociale din Portugalia, două din Spania, una din Maroc, una din Ungaria, una din Rusia și una din România.
Prima zi petrecută la Copa Alma a fost cea de duminică. Și a fost una de relaxare, plină de emoție și bucurie, având de toate. Programul a început perfect cu o invitație din partea echipei de filmare de la Real Madrid TV, care a cerut delegației noastre doi membri care să vorbească despre proiectul din România. Din partea copiilor a vorbit Andrei, un puști de 12 ani, dezinvolt și plin de vervă în fața camerei. A dezvăluit că datorită Școlii Sociale nu a învățat doar să dribleze și să dea goluri, ci să înțeleagă cu adevărat ce înseamnă spirtul de echipă și cât de importantă este sănătatea. În privința sănătății, a dat propriul exemplu: după un curs în care li s-a vorbit copiilor de efectele nocive ale zahărului în exces, a început să mănânce altfel, iar acum are 9 kilograme mai puțin față de anul trecut.
Din partea oficialilor români, interviul a fost dat de Dorin Agapie, coordonatorul proiectului. Acesta a amintit de beneficiile concrete pe care acest program le-a adus în viața copiilor, de experiențele deosebite pe care le trăiesc cei mici datorită Școlii Sociale, de rata ecelentă, sută la sută, de prevenire a abandonului școlar.
Ziua a continuat cum nu se putea mai bine: cu o baie în Oceanul Atlantic. Unii dintre copii au mai avut această experiență la ediția de anul trecuit, dar pentru Ana, prima fată din România participantă la Copa Alma, a fost ceva cu adevărat emoționant. Ca și ceilalți copii din România, Ana nu văzuse nici măcar Marea Neagră, astfel că bălăceala în valurile Oceanului Atlantic a reprezentat un vis la care nici nu se gândea.
A urmat prânzul, apoi primul antrenament pe pământ lusitan. Pe lângă exercițiile fizice și tactice, antrenorii Preda și Pițilă au pus mult accentul pe valorile Fundației Real Madrid: prietenie, stimă de sine, autonomie, motivație, spirit de echipă, respect și egalitate. Și asta pentru că puncatjul în urma unui meci va fi alcătuit din 3 părți: 3 puncte pentru scorul de pe teren, 3 puncte din partea adversarilor pentru respectarea valorilor și 3 puncte din partea unui supervizor al Fundației Real Madrid tot pentru respectarea valorilor pe teren. Un punct este din oficiu.
Pentru că lucrurile au mers excelent la antrenament, micii noștri fotbaliști au benefciat de un bonus: încă o baie în Ocean. S-au retras apoi frânți de oboseală la hotel, unde au servit cina și au mers la culcare. A doua zi începea cu adevărat Copa Alma, cu festivitatea de deschidere și cu un primul meci în fața celor din Ungaria! Succes, copii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *