JURNAL DE COPA ALMA, ziua 2: festivitatea de deschidere, primele meciuri, joacă și …somn adânc!

JURNAL DE COPA ALMA, prima zi: baie în Oceanul Atlantic și interviuri la Real Madrid TV
26 iunie 2017
JURNAL DE COPA ALMA, ziua 3: meciuri cu Villa Real de San Antonio, Manique și Rostov pe Don, poza oficială cu toți participanții și nelipsita baie în Ocean
3 iulie 2017

JURNAL DE COPA ALMA, ziua 2: festivitatea de deschidere, primele meciuri, joacă și …somn adânc!

”Rumenia, Rumenia, la, la, la, la, la, la!” Vocile copiilor marocani i-au întâmpinat pe români cum nu se putea mai bine în a doua zi de Copa Alma. Mulți se cunoșteau de la ediția de anul trecut, astfel că imediat a început duelul cântecelor. Micii noștri fotbaliști nu s-au lăsat mai prejos și au răspuns cu refrene românești. Aceasta a fost atmosfera în care cele două echipe au făcut drumul pe jos de la hotel la centrul sportiv unde era programată festivitatea de deschidere.
Ceremonia a fost simplă și scurtă. Câteva speechuri, înmânarea echipamentului (două seturi de joc – alb și albastru, și unul de timp liber) și apoi s-a trecut la tragerea la sorți a meciurilor pe care le dispută cele 9 echipe. Sunt 4 din Portugalia, două din Spania, câte una din Ungaria, Rusia, Maroc și România. Doi copii din echipa noastră, Ana și Robert, au fost invitați să extragă numele echipelor. Primul meci al Școlii Sociale Sportive București, ieșit din urnă, a fost cel cu Ungaria.
Imediat după tragerea la sorți, toate formațiile s-au îndreptat spre terenurile de fotbal și … a început Copa Alma. Partida dintre București și Budapesta a fost una superbă și s-a încheiat la egalitate: 2-2. Maghiarii au condus de două ori, dar micuții noștri fotbaliști au reușit de fiecare dată să egaleze, a doua oară chiar în ultimul minut.
A urmat masa de prânz, iar apoi …invitația la joacă. Toate echipele au mers într-un parc de distracții din Lisabona, unde fiecare copil s-a simțit în al noulea cer. Escaladă, tobogane gonflabile, circuite incredibile și multe alte provocări i-au cucerit pe toți. După două ore de joacă, direcția a fost din nou către tereurile de fotbal.
Din nou meciuri. București – Guimaraes a fost un adevărat spectacol cu 6 goluri și cu faze superbe. Scor final: 3-3. Bucureștiul a întâlnit apoi în al treilea meci chiar pe prietenii marocani din Tanger. Deși au pierdut, scor 3-5, copiii noștri s-au comportat admirabil, exceleând în respectarea valorilor Fundației Real Madrid. Dovadă stă momentul în care la scorul de 3-4, echipa noastră a avut penalty. În mod normal trebuia să bată Andrei, cel mai bun executant, și să egalăm. Toți au decis însă ca lovitura să fie executată de Toma, unul din copiii foarte introvertiți din formația noastră. Șutul a fost la mulți metri depoartă, dar nimeni nu s-a supărat. L-au încurajat pe Toma și l-au ajutat să joace în continuare.
Al patrulea meci al zilei a adus și prima victorie: 4-3 cu a doua echipă a Madridului. Din nou a fost o partidă frumoasă cu multe goluri, din nou românii au jucat din plăcere, cu fair-play și spirit de echipă. ”Copiii noștri reprezintă cea mai aplaudată echipă din punct de vedere al valorilor Fundației Real Madrid. Dacă anul trecut, am avut perioade în care concurența și îndârjirea din meciuri îi făceau să uite de valori, acum micii noștri fotbaliști sunt ireproșabili!”, a spus Ania Nedelcu, conducătorul delegației noastre, făcând o scurtă caracterizare echipei noastre.
Cu bucuria victoriei, cântând din nou împreună cu marocanii, copiii s-au retras la hotel. Cina și apoi …somn. Frânți de oboseală, la ora 22.00, toți dormeau duși. Urmează ziua a treia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *