”Wow, ce stadion!” Copiii Școlii Sociale Sportive, invitați la cel mai tare meci al naționalei în preliminariile CM!

Marian, unicul rebel
21 octombrie 2016
Belodedici a fost invitat special la Școala Socială Sportivă Fundația Real Madrid: „Dacă e vorba de copii, nu te va refuza!”
6 decembrie 2016

”Wow, ce stadion!” Copiii Școlii Sociale Sportive, invitați la cel mai tare meci al naționalei în preliminariile CM!

Federația Română de Fotbal i-a răsfățat din nou pe copiii Școlii Sociale Sportive Fundația Real Madrid. După ce în luna mai le-a oferit posibilitatea de a fi Player Escorts la finala Cupei României, Dinamo – CFR Cluj, iar în septembrie i-a invitat la antrenamentul oficial al naționalei, de data aceasta micii fotbaliști au primit bilete gratuite chiar la un meci al naționalei. Și nu orice meci, ci la cel mai tare meci al preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Rusia 2018: România – Polonia!

Cele două microbuze care i-au transportat pe copii la stadion, din cartierul Mica Indie, unde locuiesc majoritatea, și-au făcut greu loc prin traficul infernal al Bucureștiului și le-au pus răbdarea la grea încercare. Ajunși lângă stadion, s-au încolonat cuminți și împreună cu antrenorii Cristi Preda și Ion Pițilă s-au îndreptat spre intrările de la tribuna I a Arenei Naționale.

tricolor

”Wow, ce stadion!” aceasta a fost exclamarea fiecăruia din cei 40 de copii când au intrat în sectorul de la tribuna I. Imensitatea stadionului, cubul pe care rulau imagini din meciuri ale tricolorilor, acustica stadionului, totul i-a vrăjit. Au început apoi să scandeze și să se comporte ca niște adevărați fani. Intonarea imnului naționalei i-a făcut să se simtă la fel de importanți și emoționați ca jucătorii de pe gazon.

Din păcate, meciul nu a fost o poveste cu happyend din punct de vedere al scorului. Polonezii au fost mult mai buni decât jucătorii noștri, iar golurile lui Grosicki și Lewandowski (de două ori) au consființat unul din cele mai severe scoruri pentru națională. Cu exuberanța specifică vârstei, copiii s-au bucurat însă de fiecare secundă petrecută alături de ceilalți 50.000 de spectatori. Au aplaudat, au scandat, l-au urmărit pe Lewandowski la fiecare dribling, s-au întristat la fiecare din cele 3 goluri ale oaspeților. În câteva cuvinte au trăit la internsitate maximă primul meci în care au văzut națională, primul meci la care au fost pe Arena Națională, primul meci în care au fost cu adevărat suporteri!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *